Vispipuuro

Tällä reseptillä vispipuuroa tehtiin lapsuudenkodissani ja nyt valmistan sitä omalle perheelleni. Tämä vispipuuro ei ole itsessään liian makea, vaan juuri sopivan kirpeä, jota kylmä maito sopivasti pehmentää.
Mielestäni vispipuuro on parhaimmillaan heti vispaamisen jälkeen, ihanana vaaleanpunaisena vaahtona, joten valmistan usein puuroa vain sen verran, mitä kerralla syödään. Tästä reseptistä tulee kuitenkin reilu annos, neljälle ison annoksen syöjälle juuri sopivasti.

Ainekset:
2 dl survottuja puolukoita
1 l vettä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl mannaryynejä
1/2 tl suolaa

Keitä puolukoita 5 min muutamassa desissä vettä ja paseeraa (eli painele siivilän läpi) mehuksi/soseeksi. Kaada kattilaan ja lisää vettä siten, että kokonaismehumäärä on 1 l. Kiehauta puolukkamehu, lisää sokeri ja vispaa mannaryynit joukoon. Keitä n. 8 min.
Jäähdytä puuroa hieman (ei kuitenkaan ihan jääkylmäksi) ja vispaa sähkövatkaimella ilmavaksi vaahdoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *