Raparperi-Louhisaaren juoma

Pinkki kesäjuoma valmistuu punaisista raparperin varsista ja alkukesän mustaherukanlehdistä.

Perinteisen Louhisaaren juoman voi valmistaa hiivaa tai sitruunahappoa käyttäen. Hiivan kanssa lopputulos on simamainen ja juomassa hieman samea väri. Sitruunahappoa käyttäessä juomasta tulee kirkas, mikä tällaisessa pinkissä versiossa näyttää raikkaammalta.

Ainekset:
2 L mustaherukanlehtiä
muutamia oksia vahvaa minttua (tai maun mukaan)
1/2 L raparperia
3 L vettä
1 1/2 rkl sitruunahappoa
3 dl sokeria

Huuhtele mustaherukan ja mintun oksat. Pese raparperit, mutta älä kuori, jos haluat juomaan kauniin pinkin värin. Pilko raparperit.
Kiehauta vesi reilunkokoisessa kattilassa. Lisää kattilaan mustaherukanlehdet, minttu ja raparperipalat. Sekoita joukkoon sitruunahappo. Peitä kannella ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12 tuntia.
Laita puhdas harsokangas isoon siivilään ja siivilöi juoma isoon kulhoon. Purista varovasti kaikki neste talteen. Sekoita sokeri nesteen joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee.
Desinfioi lasipullot ja korkit. Pullota juoma lämpimiin pulloihin. Säilytä juoma jääkaapissa.
Nauti sellaisenaan tai jatka juomaa esim. kivennäisvedellä. Skål!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *