Italialaistyyppinen graavilohi

Testattiin joulupöydässä tätä Timin työkaverilta saatua ohjetta ja sehän olikin herkullinen alkuruoka, joka sopii mihin tahansa vuodenaikaan.

Omasta mielestäni maku muistuttaa kovasti häränliha carpacciota, lähinnä siis runsaan parmesanlastumäärän takia. Tämä ei tietysikään ole huono asia.
Tämä alkuruoka on melko kätevä valmistaa joulupöytään tai muihin illanistujaisiin, koska valmistetaan käytännössä tarjoiluvalmiiksi jo edellisenä päivänä.

n.500 g lohta
merisuolaa
pippurisekoitusta (esim. Santa Maria Five Peppers)
oliiviöljyä
parmesania

Lohi graavataan merisuolalla ja pippurisekoituksella yksi vuorokausi.

Poista lohen pinnalta sulamaton suola ja siivuta ohkaisiksi siivuiksi. Kerrostele tarjoiluvadille lohisiivuja, parmesanlastuja (tai -raastetta) sekä oliiviöljyä. Anna tekeytyä kelmun alla yksi vuorokausi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *