Teki mieli testata hoitamieni brändien uutuustuotteita ja silmiini osuikin ah niin trendikäs kulhoruokaohje. No, kaksi kärpästä yhdellä iskulla ajattelin, samanaikaisesti takaraivossa orastava epäilys, että nyt taitaa tulla aika ituhippiruokaa. Päätin siis testata ruokaa töissä lounasaikaan, koska ajattelin, että samoja brändejä hoitavat kollegat pääsevät myös maistamaan sapuskaa. Ja oikeasti taka-ajatus oli myös, että jos lopputulos tosiaan maistuu vähän liian terveelliseltä, niin syöjiä on ainakin useampia. Mutta kas, lopputulos olikin aivan älyttömän herkullista ja koska maistajia oli tosiaan useampi, niin nyt ei ole ihan pelkästään subjektiivinen näkemys annoksen herkullisuudesta.
Ehdottomasti jatkoon!
Alkuperäinen ohje soppa365.fi-sivuilta, mutta muokkasin taas useampaa kohtaa omiin makuhermoihin sopivaksi.
n. 3 annosta
1 dl Risella Kvinoa Mixiä (tai yksiväristä kvinoaa)
1 bataatti
1 prk Bonduelle kikherneitä
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria myllystä
1 pss Salaattimixiä (valmis sekoitus pussissa)
1 avokado
Lisäksi:
Itse tehtyä tsatsikia
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti reiluhkoiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellin toiselle puolelle ja toiselle puolelle kikherneet. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, kääntele bataatteja ja kikherneitä sen verran, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti. Paahda uunissa 25 minuuttia. Keitä tällä välin kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi. Halkaise avokado ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
Laita laakeaan astiaan pohjalle salaattisekoitusta. Kerrostele tai laita muut ainekset salaattipedin päälle omiin sektoreihinsa.
Tarjoa hyvän leivän ja tsatsikin kanssa.
Tsatsiki:
Kurkkua raastettuna ja valutettuna
Turkkilaista jogurttia
Valkosipulia
Ripaus sitruunamehua
Suolaa, mustapippuria
Ripaus oliiviöljyä
Raasta kurkku karkealla terällä. Laita raaste siivilään ja ripottele päälle suolaa ja anna kurkun valua siivilässä n. 10-15 min.
Hienonna/purista valkosipulia omaan makuun sopiva määrä jogurtin joukkoon. Lisää valunut kurkkuraaste ja mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä ja mahdollisesti vielä suolalla, mutta kurkkuraaste on jo suolaista.