Kasvisnyytit grillissä

Nämä nyytit valmistuvat mukavasti grillissä piippuhyllyllä samanaikaisesti muun grillailun kanssa.
Kasvikset voi/kannattaa misata etukäteen, niin ei tarvitse nälän ilmaannuttua ruveta suorittamaan pilkkomisseremoniaa. Jutun juoni on, että nyytteihin laitetaan sesongin kasviksia, voivat siis olla mitä vaan, mutta kesällä tietysti syödään ihania kotimaisia kasviksia.
Nämähän voi valmistaa ihan nyyteiksi asti jo etukäteen, mutta meillä yleensä kasvikset esivalmistellaan kulhoon ja laitetaan ”marinoitumaan” hetkeksi ja askarrellaan nyytit sitten vasta juuri ennen grillausta. Hur som helst, tämä näppärä lisuke toimii sellaisenaan pääraaka-aineen herkullisena lisukkeena.
Alkuperäinen ohje on muistaakseni K-Ruoka-sivuilta.

Kasvisnyytit n. 4 aikuiselle
2-3 (kesä-)porkkanaa
1/2-1 kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
kourallinen tuoreita herneitä tai sokeriherneitä
muutama kevätsipuli
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
1 pkt Koskenlaskija-juustoa

Suikaloi porkkkanat tulitikkumaisiksi ja kesäkurpitsat vähän isommiksi suikaleiksi. Irrota kukkakaalista kukintoja ja tee niistä n. sormenpäänkokoisia pikkukukintoja. Renssaa herneet (tai suikaloi sokeriherneet palkoineen) ja suikaloi kevätsipuli. Sekoita kasvikset kuhossa, lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Revi päälle sopiva määrä timjaminlehtiä, kannattaa nähdä vaiva ja irroitella lehdet puumaisista varsista.
Revi foliosta sopiva pala, laita päälle puolikas pienestä kokkausarkista (Saga). Laita tähän päälle kasa kasviksia ja kasan päälle n. 1 cm viipale Koskenlaskijaa.. Sulje nyytti huolellisesti ja laita grillautumaan. Nyytit kypsyvät kaasugrillin ylähyllyllä n. 15-20 minuutissa (riippuen kasvisten koosta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *