Passionhedelmäjuustokakku

Testasin tätä kakkureseptiä pääsiäisen kahvitteluun ja oli sen verran makoisa leipomus, että tulee jäämään vakkarijälkkäreihin.
Passionhedelmäkastike tekee kakusta erityisen raikkaan makuisen ja näköisen. Alkuperäinen resepti alla, jossa kakkumassaan käytetään pelkkää tuorejuustoa, mutta tätä voisi modifioida siten, että vaihtaa pari tuorejuustopurkkia rahkaan ja crème fraicheen.
Kakku kelpasi syöjille sen verran vauhdilla, että jäi tällä kertaa järkevä kuva kokonaisesta kakusta ottamatta.
Alkuperäinen resepti soppa365.fi-sivuilta.

Pohja:
200 g digestivekeksiä
100 g voita
Murskaa keksit esim. blenderissä ja sekoita sulaan voihin. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjakakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Täyte:
3 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl turkkilaista jogurttia
pari rouhaisua vaniljamyllystä
Kaada tuorejuustot yleiskoneeseen ja vatkaa noin minuutti. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kananmunat juustomassaan yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi sitiruunankuoriraaste, jogurtti ja vaniljarouhaisut. Kaada massa pohjan päälle ja paista 175 asteessa 50 min. Sammuta uuni ja anna kypsyä vielä jälkilämmössä tunnin ajan uunin luukku hieman raollaan. (Tai näin menee alkuperäinen ohje, mutta uunia tarvittiin nyhtöpossun valmistukseen, joten jälkilämpöä herui vain n. 20 min ja ihan hyvin toimi. :))
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistamista.

Kuorrute:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoita kuorrutteen ainekset, levitä kakulle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Passionhedelmäpinta:
2 dl (n. 8 hedelmää) passionhedelmien sisusta
3/4 dl sokeria
1 tl maizenaa
3/4 dl vettä
Kaavi hedelmien sisus kattilaan, lisää sokeri jakuumenna seosta kiehumispisteeseen. Sekoita maissitärkkeys kylmään veteen kunnolla ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoitellen. Anna porista n. 3 min, kunnes seos paksunee.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja lisää kakun pinnalle raitoina tai täplinä. Tarjoa loppu kastike erillisestä kulhosta kakun lisukkeena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *