Näiden keksien paistoajassa on syytä olla tarkkana, jotta kekisen koostumus on pinnalta rapsakka, mutta sisältä pehmeä!
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta. Muokkasin ohjetta periaatteella man tager vad man haver, eli kaappien sisällön mukaan.
175 g voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
125 g (vaaleaa) leivontasuklaata rouhittuna
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokerit, vaniljasokeri ja muna.
Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Annostele taikina leivinpaperille (jätä leviämisvaraa). Tästä määrästä tulisi 16 jättikeksiä, joille paistoaika 200 asteessa 8-10 min. Jos tekee pienempiä keksejä, niin paistoaika 6-8 min.