Tämä kesäinen mansikkahillo sisältää vaniljaa ja tähtianista, josta hilloon tulee ihanaa anismaista makuvivahdetta.
Olen tehnyt tätä hilloa jo vuosikaudet, mutta vasta tänä vuonna päätin soseuttaa mansikat, jotta hillosta tulee koostumukseltaan tasainen. Minun keitellessä hilloa husband loihti purkkeihin tulevat brändätyt tarrat. Ihan perus settiä markkinointi-ihmisten keittiössä. 😉
1 kg mansikoita
1-2 vaniljatankoa
4-5 tähtianista
500 g hillosokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
Lado kaikki ainekset kerroksittain paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen. Ravistele kattilaa silloin tällöin. Anna poreilla 5-10 min. Kuori pinnalle muodostunut vaahto ja poista tähtiainikset ja vaniljatanko.
Jos soseutat hillon, tee se tässä vaiheessa ja kuori vaahtoa tarvittaessa vielä lisää. Purkita hillo desinfioituihin purkkeihin.