Sitruunainen lohipasta

Pikaisesti valmistuvan pastan jutun juoni on sitruunainen ja kermainen kastike. Lisukkeena voi tarjota kalaa, parmankinkkua tai kanaa sekä grana padanoa ja rucolaa.
Omasta mielestäni pasta on parhainta ilmakuivatun kinkun kanssa, mutta tällä kertaa tein lisukkeeksi lohta, koska siten pasta kelpasi myös vähähampaiselle kuopukselle ja nirsolle esikoiselle. Aikuisempaan makuun kalaversion voisi tehdä vaikka lämminsavulohesta. Ohjeesta valmistuu pasta kahdelle aikuiselle.
Lisukkeiden pitää olla misattuna ja syöjien pöydässä sillä sekunnilla, kun ruoka on valmis, tämä pasta ei odottele!

Ainekset:
1 keltasipuli
Oivarini juoksevaa kuullottamiseen
1 1/2 – 2 dl ruokakermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
tilkka vettä
suolaa ja mustapippuria

Nauhapastaa, esim. spaghettia tai tagliatellea

Tarjoiluun:
sopiva määrä lohta (nälän mukaan)
Grana Padano -juustoa lastuina
rucolaa

Kypsennä lohi valmiiksi, jos et käytä valmista, esim. lämminsavustettua lohta.
Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa. Lisää pannulle kerma sekä sitruunamehu ja raastettu kuori. Anna kastikkeen poreilla hiljaa ja keittyä kokoonn. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike muuttuu liian paksuksi.
Keitä pasta ja esivalmistele tarjoiluun tulevat ainekset sillä aikaa esille: paloittele lohi, vuole juustosta lastuja ja huuhtele rucolat.
Valuta pasta ja lisää pannulle soosin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ruoka kannattaa tuoda pöytään pannussa, jottei kermainen soosi jäähdy ja jähmety liian nopeasti. Jokainen ruokailija voi lisätä omaan annokseensa haluamansa määrän lisukkeita.

One thought on “Sitruunainen lohipasta

  1. Tein tätä tänään lämminsavulohesta ja ai että kun oli hyvää! Kiitos! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *