Maistuvimmat broileripullat ikinä! Älä anna ruman ulkomuodon/kuvan hämätä. 🙂
Aivan sattumalta törmäsin tähän reseptiin ja päätin kokeilla. Onneksi niin, koska tämä Jyrki Sukulan ohje on aivan käsittämättömän hyvä: jo palleroita paistaessa voi aavistaa, että lopputuotos maistuu hyvältä ja todellakin näin on.
Valmistuksessa olennaista on, että ehdottomasti käyttää kaikki reseptin ainekset ja siis juuri ne (lapsiperheellisiä) ”epäilyttävät”, eli varsisellerin ja fenkolin, koska nimenomaan näistä se maku tulee. Tosin itse olen tehnyt tätä reseptiä myös hieman pienemmällä määrällä selleriä ja valkosipulia (koska lapset) ja hyvin toimi niinkin.
Valmistusta nopeuttaa mukavasti se, että kaikki ainekset voi vetää kutterin tai tehosekoittimen kautta, joten pilkkomiseen ei kulu aikaa. Husband teki tällä reseptillä pihvit miesten illanviettoon kasvissyöjän hampurilaiseen ja yllättäen kaikki lihansyöjätkin himoitsivat näiden perään. Tämä kertonee jotain tuotteen herkullisuudesta! 🙂
Testattiin broilerimassan toimivuus myös cannellonien täytteenä ja hienosti toimi siinäkin. Cannelloneista tulossa muuten oma erillinen ohjeensa.
Testasin taannoin koko Sukulan reseptin, jossa broileripyöryköiden lisukkeena oli gnoccheja. Ihan jees, mutta joku noissa gnoccheissa minua tökkii, joten ne eivät päätyneet ”jatkoon”, mutta tuo ankeahko kuva tuli otettua siitä kokkailusta. Gnocchien resepti tuolla alkuperäisen linkin takana.
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
2 varsisellerin vartta
1/2 fenkoli
2 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
muutama oksa tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Raasta kaikki kasvikset ja sekoita broilerin jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta tuoreilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Jos haluat tarkistaa maun, pyöräytä jauhelihasta pieni pallo ja paista pannulla kypsäksi.
Laita pannulle hyvä loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Öljyä kämmenet ja muotoile broilermassasta ison kananmunan kokoisia pyöryköitä ja paista ne kypsäksi, noin 1 ½ minuuttia per puoli. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä esim. folion alla.
Alkuperäinen resepti täällä: http://www.soppa365.fi/resepti/72356/broileripullat-ja-gnocchit-jyrki-sukulan-tapaan/