Broileripyörykät ja bataattiranskikset

Päätin kokeilla broileripyöryköiden valmistamista siinä toivossa, että ne maistuisivat nirsolle esikoiselle. Ja maistuivathan ne! Laitoin pyörykkätaikinan ensimmäiseen versioon vähemmän makeaa chilikastiketta, jotta tosiaan maistuisi lapselle. Tokaan versioon laitoin ohjeen määrän, jota esikoinen vähän nyrpisteli, mutta kuopus sen sijaan pisteli näitä mausteisempia pullia poskeensa ilmekään värähtämättä.
Johtuneeko broilerin jauhelihasta vai mistä, mutta taikinasta ei todellakaan saa pyöriteltyä pullia samalla tavoin kuin jauhelihataikinasta. Tämä broileritaikina on raivostuttavan tahmeaa, joten hermo meinaa mennä pullia ”pyöritellessä” mutta pallerot kiinteytyvät heti kun ne saa hivutettua paistinpannulle.

Broileripyörykät
1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1tl suolaa
1 tl currya
1 tl paprikamaustetta
2 tl makeaa chilikastiketta
1 pieni keltasipuli
400 g broilerin jauhelihaa

Sekoita kulhossa korppujauho, kerma, muna ja mausteet, anna turvota. Hienonna sipuli ja kuullota halutessasi pannulla (tällä tavoin sipulinpalat eivät osu liikaa makuhermoon, terveisiä lapsiperheestä…). Anna sipuleiden hieman jäähtyä, lisää taikinaan broilerin jauhelihan kanssa. Muotoile taikinasta palleroita/kökkäreitä ja paista pannulla voissa + öljyssä miedolla lämmöllä. Paista tarvittaessa pulliin vain pintaväri ja kypsennä loppuun uunissa (bataattiranskalaisten kanssa).

Bataattiranskikset
1 bataatti
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
chilihiutaleita (esim. Santa Marian Chili Explosion)

Tee bataatista ohuita tikkuja, levitä uuninpellille ja pirskota pinnalle öljyä ja mausteita. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20-25 min tai kunnes ranskikset ovat kypsiä.

Tarjoa palleroiden ja ranskiksten lisänä Hellmann’sin valkosipulimajoneesia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *