Tässäpä lempeän mausteinen keitto, joka ei ole liian tulinen. Riisi tuo ruokaisuutta keittoon ja halutessaan mauksi ja väriksi voi lisätä vielä korianteria. Meidän keittoon sitä ei lisätä, kun ei siitä niin paljon diggailla. Sen sijaan suikaloitua sokerihernettä lisään välillä tuomaan väriä.
Keittoon ei välttämättä kannata käyttää arvokkaita rintafileitä, vaan repiä vaikka grillattua koipea (jonka käyttäminen myös ehkä saattaisi hieman nopeuttaa valmistamista), mutta tällä kertaa keitto valmistui fileistä. Eniten aikaa menee ainesten suikalointiin ja hienontamiseen, mutta misausseremonian jälkeen keitto valmistuukin pikaisesti.
340 g broilerin rintafilettä
1,5 l vettä
2 rkl kanafondia
1 tlk (400g) kookosmaitoa
100 g porkkanaa
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen mieto chili
2 tl raastettua inkivääriä
1 dl basmatiriisiä
suolaa, mustapippuria
Laita kattilaan vesi, lisää fondi ja kiehauta. Lisää kookosmaito. Lisää kiehuvaan nesteeseen suikaloidut porkkanat ja sipulit, hienonnetut chilit ja valkosipuli sekä raastettu inkivääri. Anna kiehua 10 min. Lisää riisit ja anna kiehua vielä n. 10 min tai kunnes riisit ovat kypsiä. Suikaloi broilerit ja paista niihin kaunis pinta pannulla keiton kiehuessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää keittoon vielä broileripalat ja mausta tarvittaessa suolalla.