Kanabruno, eli kana-pekonipasta

Tämän pastan erikoisuus on loppuvaiheessa lisättävä pehmeäksi vatkattu kuohukerma, mikä tekee kastikkeen koostumuksesta pehmeän.
Ruoan nimi viittaa vuosia sitten Porvoon Cittarissa työskennelleeseen Bruno-nimiseen konsulenttiin, joka valmisti tätä pastaa. Tosin alkuperäinen versio tehdään jauhelihasta, ei kanasta. Kyseinen konsulentti jäi sittemmin kiinni myymälävarkaudesta samassa myymälässä ja konsulentin hommat loppuivat siihen. Kummallisia tarinoita näihin ruokiin liittyykin…

n. 400 g (vajaa 1 pkt) Barillan Gnocchi-pastaa
n. 450 g (1 pkt) Broilerin maustamattomia rintafileitä
170 g (1 pkt) pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa (Muttia)
2-3 rkl tomaattipyrettä
1,5 dl vettä
2 rkl kanafondia
loraus sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Chili Explosionia (Santa Maria)
Pasta Rossaa (Santa Maria)
(lisämausteita oman maun mukaan)
1 prk kuohukermaa

Hienonna pekoni ja paista se ensin pannulla rapeaksi. Siirrä pekonipalat talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva imeytyy.
Paloittele broileripalat suupaloiksi ja hienonna valkosipulit. Ruskista kanapalat, lisää valkosipulit ja kuullota ne. Lisää pannulle pekonit ja muut ainekset paitsi kerma ja anna poreilla hetken aikaa. Vatkaa kerma puolikuohkeaksi vaahdoksi.
Keitä pasta. Lisää kastikkeen joukkoon ensin puolet pastasta ja kermasta ja sekoittele. Lisää sitten vielä loput pastat ja kerma. Tarkista maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *