Kunnia alkuperäisestä reseptistä kuuluu Timille. Alkuperäinen versio on sen verran tuhti, että se sopii nautittavaksi dagen efter -tunnelmissa, mutta reseptiä on muokattu hieman kevyemmäksi, etteivät suonet tukkeudu ja veritulppa iske kerrasta. Nyt kun perheessämme on pieniä lapsia, Pongo Mocco maustetaan myös miedommaksi, mutta aikuiseen makuun kokkaillessa reseptiin voi lisätä valkosipulia, mausteita ja Aura-juustoa ihan reilulla kädellä.
Ja mistä erikoinen nimi on peräisin? Ei mitään hajua, mutta kuulostaa pätevältä!
500 g Barilla Spaghettini -pastaa
500 g broilerin rintafilettä
1 keltasipuli tai kevätsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi (tai maun mukaan enemmän)
1 punainen paprika
1,5 dl vettä
2 rkl soijaa
2 rkl kanafondia
1 rkl Santa Maria Citrus -maustetta tai Santa Maria Chicken and Steak -maustetta (tai maun mukaan enemmän)
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
2 tl tuoretta persiljaa
ripaus chiliä, basilikaa, oreganoa ja timjamia
2 dl kuohukermaa
70 g Aura-juustoa (tai maun mukaan enemmän)
150 g juustoraastetta
Hienonna sipuli, paprika ja suikaloi broilerin fileet. Ruskista broilerit, lisää sipulit (kevätsipulin varret vasta myöhemmin, jotta väri säilyy) ja paprika ja kuullota hetki. Lisää vesi ja mausteet. Anna porista hetki, lisää sitten kerma. Anna kiehahtaa ja lisää Aura-juusto sekä kevätsipulin varret. Älä kiehauta soosia enää.
Keitä pasta al denteksi, kaada kastikkeen joukkoon ja koko hoito korkeareunaiseen uunivuokaan, esim. lasagnevuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita herkku uuniin grillivastusten alle tai 200 asteeseen ja paista, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean värin.
Kuvassa Pongo Mocco ennen juustoraastetta ja uuniin menoa.
Kiitos reseptistä! Tein tätä tänään, lohturuuaksi kuumeiselle 3-vuotiaalle. ? Maistui oikein hyvin koko perheelle! Sen verran tosin muutin ohjetta, että Auran tilalle laitoin Koskenlaskija Cheddaria. Aura-kammoiset lapset, you know. Mutta tätä teen varmasti toisenkin kerran.