Jutan kasvislasagne kolmella juustolla

Tämä on herkullisin koskaan syömäni lasagne. Jutun juoni on rosmariiniöljyllä voidellut ja esikypsytety munakoisot ja kesäkurpitsat sekä kolme juustoa: pecorino, parmesan ja mozzarella.
Kasvikset kannattaa malttaa viipaloida valmistuvaiheessa mahdollisimman ohuiksi, näin lopputuloksesta tulee erittäin mehevä. Jos lasagne sattuisi jäämään yli, niin se maistuu erittäin, siis todella ERITTÄIN, hyvältä myös seuraavana päivänä. olen tehnyt reseptiä (vahingossa) ilman kuorrutusta, toimii oikein hyvin sitenkin.

Kiitos Jutalle, jolta sain tämän reseptin. Miten olenkaan voinut elää ilman tätä reseptiä näin pitkään!? Alla resepti Jutan omin sanoin:

Ainekset:
tomaattikastiketta (tee oman maun mukaan! Mä teen yleensä 3:sta tölkillisestä tomaattimurskaa. Jos kastiketta jää yli, voi sen käyttää pastakastikkeena myöhemmin.)
2 pientä/keskikokoista munakoisoa
2-3 kesäkurpitsaa
Öljyseos vihannesten voiteluun:
oliiviöljyä (Ohjeessa 0,75 dl, ihan naurettavan vähän! Mulla menee ainakin tuplasti.)
puoli kourallista silputtua tuoretta rosmariinia
suolaa ja pippuria
lasagnelevyjä
100 g parmesaania
100 g pecorinoa
250 g mozzarellaa
Kuorrutus:
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa tai kermaa
2 rkl parmesaania
1. Tee ensin tomaattikastike ja muhituta sitä muiden valmistelujen ajan (1-2 h)
2. Säädä uuni 190 asteiseksi
3. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi ja asettele uunipellille
4. Sekoita ”marinadi” ja voitele sillä viipaleet
5. Paista voideltuja kesäkurpitsoja ja munakoisoja 20-30 min uunissa (viipaleet mahtuvat 2-3 pellille eli mä laitan ne kerralla kiertoilmauuniin)
6. Kun kesikset ja munikset ovat uunissa, ehtii raastamaan pecorinon ja parmesaanin ja suikaloimaan mozzarellan. Sekoita juustot keskenään.
7. Tomaattikastike alkaa olla valmis, juustot raastettu ja kasvikset mukavasti paistuneet uunissa. Täytteet ovat siis valmiina ja tässä vaiheessa kannattaa etsiä lasagnevuoka. Uunin lämpötilaa voi nyt nostaa 200:een.
8. Mä yleensä esikeitän lasagnelevyt suolatussa vedessä, 3 levyä kerrallaan isossa kattilassa 3-4 minuuttia.
9. Laita vuoan pohjalle tomaattikastiketta, sen päälle kasviksia ja taas ohut kerros tomaattikastiketta. Siihen päälle juustoja ja esikeitetyt lasagnelevyt. Tässä järjestyksessä jatketaan ja ylin kerros pitäisi olla tomaattikastiketta.
10. Sekoita kuorrutus ja valuta se tasaisesti vuokaan.
11. Paista uunissa n. 20 min. Uunin jälkeen lasagnen kannattaa antaa vetäytyä ja kokemuksesta voin sanoa, että tätä ei yleensä jää seuraavaan päivään…mutta jos jää, on se ehkä vielä parempaa tuolloin. 🙂
Buon appetito!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *