Lähimetsästä löydetty kantarellisaalis innoitti pikaisen lounaspastan tekoon. Toteutuksen teema oli ”sitä mitä jääkaapista löytyy”, mutta lopputulos oli niin herkullinen, että näitä aineksia kannattaa ihan hankkia varta vasten.
1 rkl Oivariini juoksevaa
125 g tuoreita kantarelleja
kevätsipulia haluamasi määrä
1/2 prk vuohenjuustokuutioita (meillä oli Pirkkaa)
rucolaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
pastaa (meillä oli Barilla Tagliatelle all’uovoa)
Laita pastat kiehumaan, valmista soosi sillä aikaa.
Puhdista sienet ja jätä pienet sienet kokonaisiksi, isoimpia voi puolittaa. Kuullota sieniä rasvassa, lisää kevätsipulirenkaat ja kuullota vielä hetki. Lisää loraus oliiviöljyä: sen verran, että se ”liukastaa” kypsän pasta, muuta lientä tai kastiketta ei tule. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna vuohenjuustokuutioita hieman ja lisää pannulle. Sekoita soosi kypsän pastan kanssa, tarkista oliiviöljyn, suolan ja pippurin määrä. Laita pasta-annoksen pinnalle kasa rucolaa.