Tomaatti-fetapasta

Tätä pastaa voisin syödä joka päivä! Näyttää ihanan värikkäältä ja maku on just niin kohdillaan kuin voi vaan olla.
Pastan, tai oikeastaan mausteöljyn, juoni on raaka valkosipuli. Sitä ei siis kypsennetä, vaan kaadetaan sellaisenaan pastan päälle ja tästä tulee se oikea aromi tähän pastaan. Kokeilin kyllä kerran kuullottaa valkosipulinkin, mutta ei vaan ollut yhtä hyvää. Mausteöljyä kannattaa siis lisätä annokseen maltillisesti ja vähitellen, oma suu kertoo sopivan määrän.
Tätä pastaa tein tosi usein sinkkuaikoina, mutta viime aikoina en olekaan tätä kokkaillut. Husbandilla on rajoite tuoreista tomaateista ja tuollainen kasvispasta ei kuulemma vie nälkää. (Annokseen voi toki lisätä esim. kanaa ruokaisuutta tuomaan.) Lasten makuun pastassa on liikaa ”epäilyttäviä” aineksia ja onhan tuo valkosipulin aromi aika tömäkkä… Mutta meikäläisen makuhermoihin tomaatti, feta, valkosipuli ja rucola sopivat ihan justiinsa!
Pasta valmistuu todella nopeasti! Pasta kannattaa laittaa kiehumaan ja kun keittoaikaa on jäljellä n. 4 min, niin sitten vasta pannu kuumenemaan ja soosin valmistus. Sipulit ja tomaatit siis vain käyvät kääntymässä pannulla.

Tässä ohje yhteen annokseen, koska tämä(kin) pasta maistuu parhaimmalta tehtynä à la minute.

n. 1/2 dl oliiviljyä
1 valkosipulin kynsi
n. 130 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja (miniluumutomaatit pitävät parhaiten muotonsa)
1/2 punasipuli
50 g fetajuustoa (tai maun mukaan)
nippu tuoretta rucolaa
suolaa ja pippuria
spaghettia

Valmista mausteöljy puristamalla valkosipulin kynsi öljyyn.
Suikaloi sipuli ja puolita tomaatit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä muutama minuutti (sipulit eivät saa palaa tai löysistyä liikaa) ja lisää pannulle tomaatit. Mausta heti suolalla ja pippurilla, suolaa kannattaa lisätä maltillisesti, koska feta tuo suolaisuutta annokseen. Anna tomaattien lähinnä lämmetä n. minuutin ajan, älä varsinaisesti kypsennä niitä. Lisää pannulle keitetty pasta, pyöräytä pari kertaa, että ainekset sekoittuvat ja kaada koko hoito lautaselle. Murustele  pinnalle feta, lisää mausteöljyä ja laita annoksen päälle vielä kasa rucolaa.
Ja jos on mahdollista nauttia lasi kylmää valkoviintä pastan kanssa, niin tee se!

Tomaatti-fetapasta_ainekset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *