Carpaccio härän sisäfileestä

Härkäcarpaccioon tutustuin vuosia sitten työskennellessäni jo edesmenneessä ravintola Papa Giovannissa. Tämä klassikkoalkuruokaresepti ei ole sieltä saatu, mutta enemmän tai vähemmän tällä reseptillä se siellä valmistui ja tarjoiltiin nimenomaan näin.

Ainekset:

Kokonainen härän sisäfilee
½-1 dl punaviiniä
Mausteita: karkeaa suolaa, mustapippuria, pippurisekoitusta, rouhittua chiliä.

Parmesan tai Grana Padano –juustoa lastuina
Tuoretta rucolaa
Hyvää oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Valmista filee vähintään muutamaa päivää ennen maustumaan:
Puhdista filee, sivele pintaan punaviini sekä reilusti mausteita. Kääri filee ti ukasti muovikelmuun ja kelmupötkö
vielä folioon. Anna maustua jääkaapissa yön yli ja laita seuraavana päivänä pakkaseen. Kohmeisesta fileestä on
helppo leikata ohuita lastuja.
Tarjoillessa:
Leikkaa terävällä veitsellä fileestä ohuen ohuita lastuja jokaisen ruokailijan lautaselle.
Anna lihan sulaa lautasella huoneenlämpöiseksi, vuole päälle grana padano –lastuja
(nämä ovat helppo tehdä kuorimaveitsellä) sekä tuoretta rucolaa.
Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *