Italialaiset lihapullat

Makuja pullollaan olevat lihapullat ovat Timin bravuuri. Näitä on tehty pienen suupalan kokoisina, mutta parhaimmalta maistuvat jättikokoon pyöritellyt lihapullat, joita jaksaa syödä tuorepastan kanssa ehkä vain yhden.

Lihapullataikina:
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl vettä
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 rkl lihafondia
n. 2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikajauhetta
useampi rouhaisu Santa Maria Pasta Rossa mausteseosta
Santa Marian Chili Explosionia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta persiljasilppua
1 keltasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
n. 100 g pekonia
10 kalamata-oliivia
n. 500 g paistijauhelihaa tiskistä

Uunivuokaan:
oliiviöljyä
tuoretta timjamia ja rosmariinia
valkosipulia
Santa Marian Chili Explosionia

1 prk tomaattimurskaa (Muttia)
vettä
n. 2 dl kuohukermaa

Laita korppujauho turpoamaan hetkeksi vesi-kermaseokseen. Lisää kananmuna ja mausteet. Kuullota pannulla sipulit ja pekonit. Anna niiden hieman jäähtyä ja lisää taikinaan. Hienonna oliivit ja lisää  ne sekä jauheliha taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Pyörittele isoja pullia. Lihapulliin paistetaan kaunis paistopinta pannulla ja loppukypsennetään uunissa. Sillä aikaa, kun pullia ruskistetaan pannulla (käytä samaa pannua, jossa sipulit ja pekonit kuullotettiin), voi uunivuokaan tulevat mausteet laittaa paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Kun mausteet ovat paahtuneet, ruskistetut pullat siirretään uunivuokaan mausteiden kaveriksi. Lisää pannuun, jossa pullat ruskistettiin, purkillinen tomaattimurskaa ja hieman vettä. Anna kiehahtaa ja kaada seos uunivuokaan. Paista lihapullia uunissa 30 min ja lisää lopuksi vielä kuohukerma vuokaan.
Tarjoile italialaiset lihapullat hyvän nauhapastan, esim. tagliatellen tai pappardellen kanssa. Raasta annoksen pinnalle parmesania tai grana padanoa. Kyytipojaksi hyvää, kylmää valkoviintä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *