Pekoni-hernepasta

Tämä herkkupasta valmistuu kokonaisuudessaan pastan keittoajassa, eli 6-8 minuutissa.
Kun soosi kaadetaan kypsän pastan joukkoon, pastaa pitää sekoittaa koko ajan tai lopputulos on munakokkelia. Samoin pöytä pitää olla katettuna ja ruokailijat haarukat ojossa, koska kermainen soosi jähmettyy todella nopeasti.
Tästä määrästä tulee 4 aikuiselle ruokailijalle. Pastaa kannattaa valmistaa vain se määrä, mitä syödään heti pois.

Spaghettia, tagliatellea tms. nauhapastaa
1 pkt (170g) pekonia
1 – 1 1/2 dl pakasteherneitä
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
50 g raastettua grana padanoa tai parmesania
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä aikaa suikaloi pekoni ja laita kylmälle pannulle ja pannu kuumenemaan. Kun pekoni vähitellen ruskistuu, lisää pannulle jäiset herneet ja anna sulaa pannun lämmössä. Vatkaa keskenään munat, ruokakerma ja raastettu juusto ilmavaksi seokseksi.
Kun pasta on kypsää, ota pieni kauhallinen pastan keitinvettä ja lisää se pekonien ja herneiden sekaan. Valuta pasta ja kaada se pannulle. Sammuta levy ja kaada kastike pastan joukkoon koko ajan sekoittaen. Vie pasta tarjolle pannussa ja ripottele pinnalle (sormi)suolaa sekä mustapippuria myllystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *