Pikapasta tuorepastatortellineista

Tuorepasta pelastaa kiireessä. Tai kovassa nälässä.
Tätä(kin) ruokaa voi varioida lukemattomin eri tavoin, mutta tällä reseptillä olen tehnyt pikaruokaa pariin otteeseen, koska ainekset sopivat koko perheen  makuhermoille. Jos on todella kiire, niin pinjansiemenet voi unohtaa tai ainakin käyttää paahtamaatomia pähkinöitä. Ainekset ovat tässä ilman tarkkoja määriä, koska määrät riippuvat siitä, kuinka paljon mitäkin ainesta haluaa laittaa. Olen kuitenkin todennut, että kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienelle lapselle riittää aivan hyvin yksi paketti Pastellan tuorepastatoretellineja. Olen kokeillut muitakin merkkejä (jotain private labelia), mutta nämä vaan ovat laadultaan parhaimmat. Maksan mieluummin laadusta kuin menetän hermot toisiinsa liimautuneiden tortellinien/ravioliden kanssa, jotka repeytyvät ja joiden täytteet putoavat kattilan pohjalle…

1 pkt Pastella tuorepastatortellineja
parsakaaalin nuppuja
lämminsavustettua lohta tai keittokinkkua
paahdettuja pinjansiemeniä
fetaa
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Käytä samaa pannua/paistokasaria, josta pasta lopulta tarjotaan (vähentää tiskiä). Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi, koska sellaiset kypsyvät muutamassa minuutissa. Paloittele/murustele lohi tai suikaloi kinkku sopiviksi suupaloiksi ja murustele feta, jos käytät kokonaista fetapalaa. Keitä parsakaalin nuput suolalla maustetussa vedessä ja ongi ne reikäkauhalla paistinpannulle/paistokasariin, jossa on lämmintä oliiviöljyä. Laita samaan keitinveteen tuorepasta. Sillä aikaa kun pasta keittyy, johon menee siis n. minuutti, kuullota parsakaalit ja lisää kevyesti suolaa ja pippuria. Lisää pannulle keitetyt tortellinit (ja tarvittaessa hieman keitinvettä) sekä lohipalat/kinkkusuikaleet ja feta. Laita pannu esille ruokapöytää ja ripottele vielä pinnalle paahdetut pinjansiemenet. Nam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *