Viikonloppuruokaa miehen(kin) mieleen.
Paisti on Timin herkkuruokaa, joten sitä tehtiin tänään. Meidän makuun paisti on parhaimmillaan mediumina, eli paistettiin se 57 asteeseen ja sitten laitettiin vielä tekeytymään foliopakettiin. Perunoiden ja papujen lisäksi tarjolla oli taas talon kastikemestarin, eli Timin, erikoisuus. Soosi puuttuu kuvasta, mutta oli väriltään tummaa ja maultaan herkullista.
Paisti
Sopivan kokoinen pala takuumureaa paahtopaistia
Valkosipulia
Tuoreita yrttejä, esim. timjamia ja rosmariinia
Suolaa ja mustapippuria
Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin. Poista kalvot. Paista paistin pinnat kiinni kuumalla paistinpannulla. Kypsennä loppuun 150 asteisessa uunissa 57 asteeseen (digitaalista) lämpömittaria apuan käyttäen.
Hiero paistin pintaan mausteet, yrtit ja viipaloidut valkosipulit ja kääri koko hoito foliopakettiin tekeytymään. Valmista sillä aikaa muut tarjottavat.
Hasselbackan perunat
Kiinteitä perunoita
Voita
Korppujauhoja
Juustoraastetta
Suolaa ja mustapippuria
Tuoretta timjamia
Kuori perunat ja tee niihin viiltoja siten pari millin välein siten, etteivät viillot ihan yllä perunan pohjaan saakka. Laita potut uunivuokaan, voitele voisulalla ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45 min, ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja juustoraastetta (ja mustapippuria). Kypsennä perunat kypsiksi, kokonaiskypsennysaika perunoiden koosta riippuen 45 min-1 tunti. Ripottele pinnalle tuoretta timjamia
Vihreät pavut
Poista pavuista päädyt, puolita halutessasi ja keitä n. 7 min, eli kun ovat napsahtavan kypsiä. Varo ylikypsentämistä! Siivilöi vesi pois ja lisää kattilaan voita ja hieman sormisuolaa makua antamaan.
Tumma kastike
1 valkosipulin kynsi
2 shalottisipulia
Tuoretta timjamia (pari oksaa)
Tuoretta rosmariinia (yksi oksa)
2 rkl hunajaa
1 tl balsamicoa
Pippurisekoitusta (Santa Maria Five Pepper)
Chilihiutaleita (Santa Maria Chili explosion)
1,5 rkl lihafondia
2 dl vettä
1 dl ruokakermaa
+ paistista irtoava neste (joka valuu foliopakettiin)
Hienonna sipulit ja kuullota voissa. Lisää hunaja, balsamico, fondi, vesi ja kaikki mausteet ja yrtit oksineen. Anna keittyä kasaan. Poista yrtit ja oksat. Lisää kaikki paistista foliopaketiin valunut neste tuomaan lisämakua sekä kerma, anna poreilla vielä hetki. Tarkista maku.