Kätevä emäntä misailee possun fileen siistiksi ja marinadiin jo edellisenä päivänä, niin ruoka valmistuu seuraavana päivänä suit sait!
Resepti löytyi sattumalta Yhteishyvän välissä olevasta ruokaliitteestä. Yleensä en sieltä hirveesti löydä mielenkiintoisia reseptejä, mutta tuli selailtua kaikki käsillä olleet aviisit, kun piti suunnitella viikon ruokalista ja ideoita oli (taas) liian vähän.
Mutta ilahduinpa jälleen, kun löytyi ”uusi” resepti arkiruokalistalle ja pääraaka-aineena vielä possu, josta pitäisi keksiä enemmänkin näitä arkiruokia, kun on melko edullinen raaka-aine.
500 g possun sisäfileetä
Marinadi:
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
1 rkl soijaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 paprikaa (erivärisiä)
2 punasipulia
Sweet & Sour -kastike:
2 rkl soijaa
3 rkl viinietikkaa (käytettiin riisiviinietikan ja väkiviinaetikan sekoitusta)
3 dl omenamehua
1/2 kanafondikuutio
2 rkl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 1/2 rkl maizenaa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
cashewpähkinöitä
jotain vihreää yrttiä väriä tuomaan
Sekoita marinadin ainekset. Putsaa possunfilee, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja marinoi jonkun aikaa. Suikaloi paprikat ja punasipulit.
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä pari minuuttia (eli lihojen ja kasvisten paistamisen ajan) ja tarkista soosin maku. Ruskista lihat kahdessa-kolmessa erässä kuumalla (wok-)pannulla. Siirrä lihat sivuun ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Freesaa kasvikset pannulla, lisää lihat ja kastike ja kuumenna setti tarjoiluvalmiiksi.
Tarjoile nuudeleiden tai riisin kanssa.