Olen saanut tämän omentortun äidiltäni. Omenatäytteeseen käytetään omenakuutioita, joten tähän torttuun voi kätevästi käyttää sellaisia omppuja, joista pitää leikata osa pois mustelmien tai rupien tms. takia. Tämä torttu ei ole liian makea: se maistuu sellaisenaan, muttei muutu liian äiteläksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Ja mikä parasta, tortusta pystyy ottamaan vielä santsipalankin!
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
150 g voita
1/2 dl vettä
Täyte:
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 1/2-2 rkl maizenaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
3-4 omenaa kuutioituna
Voiteluun kananmunaa
Nypi taikinan ainekset murumaiseksi, lisää vesi ja painele tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
Sekoita kattilassa sokeri, mausteet ja maizena, lisää vesi ja sitruunamehu. Keitä hetken ja lisää omenakuutiot ja keitä vielä hetki.
Jaa taikina kahteen osaan: kaulitse toisesta osasta tortun pohja ja toisesta kansi. Painele pohjaosa piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille, kaada päälle omenatäyte ja laita kansiosa päälle. Nipistä pohja- ja kansiosaa reunoista kiinni toisiinsa. Pistele tortun pintaan reikiä haarukalla ja voitele kananmunalla.
Paista 200-220 asteessa n. 25-30 min.
Koristele tomusokerilla.