Tuli omenaa tänä vuonna niin maan perusteellisesti! Omenamehua 176 litraa, hilloa ja sosetta purkkitolkulla ja omenapiirakoita lukematon määrä. Leivoin omenapiirakkaa varmaan kaikilla mahdollisilla resepteillä, myös tällä ohjeella, jonka paras puoli on sen ysinkertaisuus, aineksiakin löytyy käytännössä aina kaapista. Ohjeesta tulee piirasvuoallinen, mutta ohjeen tuplaamalla voi leipoa suoraan pellillisen.
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
omenoita viipaleina
pinnalle sokeria ja kanelia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, ja sitten vielä maito ja voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun piirakkavuokaan, asettele pinnalle omenviipaleita, ripottele viipaleiden pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.