Vuoden 2016 ensimmäinen mustikkapiirakka!
Käväsin mökillä mustikkametsässä ja siellä olikin varsinaiset apajat! Metsä oli sinisenään mustikkaa ja vielä sellaista pensasmustikkakokoa. Mustikat ovat mielestäni parhaita tuoreena viilin päällä, mutta tokihan niistä pitää muutamat piirakatkin leipoa. Tässä perinteinen resepti vähän tuunattuna jääkaapin antimilla. Leivonta-apuna toimi Lina 2 v, joka toimi ahkerana maistajana joka välissä! ”Haluu maistaa tota!”
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
rouhaisu vaniljamyllystä
Vatkaa huoneenlämpinen voi ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
1 dl vaniljarahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
2 rkl sokeria
muutamia rouhaisuja vaniljamyllystä
Pinnalle
tuoreita mustikoita
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkavuokaan pohjan päälle. Kaada pinnalle sopiva määrä mustikoita. Ehkä voisi lisätä myös hieman perunajauhoja sitomaan nestettä, mitä minä en tajunnut tehdä.
Paista 200 asteessa 25-30 min. Jos piirakan reunat alkaa liikaa tummua paiston aikana, laita vuoan päälle leivinpaperi.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.