Tästä kakusta voi tehdä tosi tahmaisen tai vain hieman pehmeän paistoaikaa muuttamalla.
Ystäväni Kaisa täytti jälleen kerran 25 v :), joten käytiin Kirkkonummella kyläilemässä ja onnittelemassa. Tein mukaan viemisiksi mutakakkua, koska se on nopea ja yksinkertainen tehdä (myös lapsen kanssa) ja helppo ottaa lisukkeineen mukaan. Kakku maistuu aikuiseen makuun vadelmakastikkeella ja vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä. Lapset voivat askarrella omat annokset vaniljakastikkeen ja strösselin kanssa, tämä idea toimi muuten hienosti kummityttöni 7 v synttäreillä.
Tästä taikinamäärästä tulee yksi normaalikokoinen kakku, mutta sanoisin, että taikina riittää myös pariin kertakäyttökakkuvuokaan (sellaiseen pyöreään foliovuokaan). Jos vaikka haluaa tehdä kakkua itselle ja lahjaksi tai esim. myyjäisiin tms. Ohuempaa kakku paistaessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota paistoaikaan!
Ai että tulikin tuosta kastikkeilla taiteilusta mieleen ajat, kun olin, nyt jo edesmenneessä, Caffé Giovannissa töissä ja siellä koristelin tähän tyyliin kakkupaloja ja väkersin jäätelöannoksista mahdollisimman koristeellisia… Ihania muistoja!
Mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri ilmavahksi vaahdoksi. Kääntele suklaaseos varovasti muna-sokerivaahtoon. Sihtaa taikinaan varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 17-20 min. Omaan makuuni kakku on vain hieman tahmainen ja tähän sopii se 20 min paistoaika, mutta kannattaa joka tapauksessa tarkkailla paistumista, ettei kakku paistu ihan ylikypsäksi.
Kakku maistuu haaleana tai kunnolla kiinteytyneenä.
Vadelmakastike
Kotimaisia vadelmia
Tomusokeria
Paseeraa vadelmat (painele siivilän läpi, niin kivet jää sinne) ja mausta tomusokerilla. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, ne pitää kuumentaa. Ei vaikuta kastikkeen onnistumiseen, mutta se pitää vaan jäähdyttää kylmäksi ennen tarjoilua.