Sitruunainen juustokakku

Sitruunainen juustokakkuTämä ohje on Me Naiset -lehdestä muutaman vuoden takaa. Tapani mukaan olen vähän muokannut alkuperäistä reseptiä täyteläisemmäksi korvaamalla osan rahkasta crème fraichella (alkuperäisessä ohjeessa on siis 500 g maitorahkaa).
Kakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä ja maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä.
Leipomista voi  nopeuttaa käyttämällä valmista murotaikinaa. Suosittelen lämpimästi myös tekemään murotaikinaohjeesta tuplamäärän: puolet voi käyttää heti tämän kakun leivontaan ja puolet voi laittaa pakkaseen ja näin siellä odottaa valmis, itse tehty murotaikina seuraavaa kakkua tms. leivontaa varten.

Pohja:
1 pkt valmista murotaikinaa tai
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2-2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja yhdistetyt kuivat aineet.
Levitä/kauli murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille 3-4 cm:n korkeudelta.

Täyte:
3 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (125 g) Crème Fraichea (täysrasvaista)
1 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu keltainen kuori
1 rkl maizenaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Koristeluun tuoreita marjoja

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle. Maizena kannattaa sekoittaa ensin sitruunamehuun ja kaataa seos täytemassaan, tällä tavoin vältytään maizenaklimpeiltä.
Paista kakku 175 asteisessa uunissa n. tunti tai niin kauan, kunnes täyte on kohonnut ja murotaikinareunat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ja koristele tuoreilla marjoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *