Suklaa-mustaherukkamoussekakku

Armaani täytti 40 vuotta ja tein synttärikakuksi näyttävän moussekakun. Suklaan ja mustaherukan liitto on täydellinen ja tämä kakku on täyteläinen ja raikas yhtä aikaa. Suklainen täyte on todellakin suklainen, joten sen voisi tehdä myös vähemmällä suklaamäärällä (ja ehkä lisäliivatteella?), joten tämä huomio muistiin seuraavaa leivontakertaa varten. Samoin keksipohjasta saattaa tulla jopa vähän liian kova, joten pohja voisi olla jotain pehmeää ja suklaista materiaalia, esim. mutakakkutyyppistä. Päädyin tällä kertaa keksipohjaan, koska leivonta-aikaa ei ollut liikaa ja siitäkin vähästä ajasta huomiota meni kuopuksen alkavaan vatsatautiin. Että niinkin hehkeissä tunnelmissa vietettiin herran nelikymppisiä. Mutta kakusta tuli hyvä!

Pohja:
1 pkt  (175 g) Domino-keksejä
40 g voita

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata (70 %)
1 1/2 dl maitoa
2 liivatelehteä
3,5 dl kuohukermaa

Mustaherukkamousse:
400 g mustaherukoita (pakaste)
3/4 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa

Mustaherukkakiille:
2 dl vahvaa sokeroitua mustaherukkamehua
3 liivatelehteä

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatettuun voihin. Painele keksimassa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Käytä kakkuvuoan reunoilla reunakalvoa, jotta kakun reunoista tulee siistit.
Valmista suklaamousse laittamalla maito kattilaan ja sulattamalla suklaa maitoon. Varo, ettet kuumenna liikaa. Sulata myös liotetut liivatteet kuumaan suklaaseokseen. Jäähdytä seosta hieman ja lisää kevyesti vaahdotettuun kermaan. Kaada massa keksipohjan päälle nyt reunakalvolla vuorattuun kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.
Valmista herukkamousse. Soseuta mustaherukat ja paseeraa siivilän läpi ja saat n. 2 dl kivetöntä mustaherukkasosetta. Lisää soseeseen tomusokeri. Ota soseesta pieni määrä erikseen ja kuumenna se. Liuota tähän kuumaan tilkkaan liotetut liivatteet. Lisää liivateseos loppuun soseeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kaada vuokaan suklaamoussen päälle ja laita taas jääkaappiin hyytymään.
Kuumenna tilkka mehua ja liuota tähän liotetu liivatteet. Sekoita liivateseos muun mehun kanssa varovasti sekoitellen, ettei mehuun tule kuplia. Kaada massa varovaisesti kunnolla hyytyneen herukkamoussen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota reunakalvo varovaisesti ja koristele kakku esim. sulatetulla valkosuklaalla kuvan mukaisesti. Lisäksi voisi laittaa tuoreita marjoja, niin kakusta tulisi vieläkin näyttävämpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *