Meillä on tapana tehdä pizzan päälle tulevasta tomaattikastikkeesta melko maistuva. Näin pizza maistuu hyvältä, vaikka täytteet olisivat hyvin simppelit ja neutraalin makuiset.
Saimme Hakkaraisen Hennalta mahtavan sette gusti -mausteseoksen ohjeen, joka tuo ihanaa lisämakua tähän sekä muihin tomaattikastikepohjaisiin ruokiin. Sette gusti ei ole välttämätöntä tomaattikastikkeen valmistamiseen, mutta sen sijaan hyvälaatuinen tomaattimurska on ehdoton! Mutti on parasta murskaa, joita tavallisista ruokakaupoista saa, sitä siis kannattaa käyttää.
Ainekset:
1 sipuli
1 valkosipuli1 porkkana
2-3 rkl oliiviöljyä
2 tl sette gusti -mausteseosta
1 prk Muttin tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
Tuoretta timjamia
Ripaus cayennepippuria
Suolaa ja mustapippuria
Pilko sipulit ja valkosipuli, raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuullota aineksia kattilassa oliiviöljyssä. Lisää sette gusti (jos sinulla ei ole tätä, lisää maustamisvaiheessa enemmän suolaa) ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska, anna kiehahtaa. Lisää muut mausteet, paitsi suola. Anna kastikkeen hiljaa porista kannen alla 20-30 min tai pidempään, jos haluat keittää sitä paljon kokoon.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella tasaisemmaksi.