Itse tehty pesto

Pesto kuuluu tehdä itse, koska se on niin paljon parempaa kuin valmiskastike. Peston koostumuksesta tulee huomattavasti parempaa, kun ainekset hieroo morttelissa. Soosin voi toki tehdä tehosekoittimessakin, mutta lopputulos on aivan erilainen, sellainen samettisempi, kun käyttää morttelia. Ja kannattaa hankkia kunnon mortteli (keittiötarvikeliikkeestä), eli tuollainen kuvassa oleva painava kivinen järkäle. Meillä on sellainen halpismorttelikin, mutta eihän siinä voi murskata oikeastaan muuta kuin suolaa.

1-2 valkosipulinkynttä
1/2 tl karkeaa suolaa (esim. Maldon)
1 ruukku basilikaa
50 g pinjansiemeniä
35 g parmesania
15 g pecorinoa
1/2-1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Paahda pinjansiemeniä kuumalla pannulla. Varo, etteivät ne pala. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Kuori valkosipulit ja murskaa ne suolan kanssa morttelissa. Lisää basilikanlehdet ja jatka murskaamista (jos/kun kaikki lehdet eivät mahdu kerralla, niin murskaa ensin osa ja lisää lehtiä sitten). Lisää pinjansiemenet ja jatka murskaamista. Lisää hienoksi raastetut juustot ja nuiji ne tahnan joukkoon.
Lisää oliiviöljyä sen verran, että tahna saa hyvän koostumuksen. Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
Peston herkullisimmillaan heti nautittuna, mutta säilyy jääkaapissa n. viikon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *