Piparitaikina

Olen elänyt jossain harhassa, että piparitaikinan tekeminen olisi jotenkin vaikeaa. No kaikkea muuta.
Oikeastaan ottaa ohuesti aivoon, että olen kaikki nämä vuodet tyytynyt valmiiseen pakastetaikinaan, kun tämä itse tehty taikina painii ihan eri sarjassa ja on vielä helppo tehdä.

125 g  voita
1 dl siirappia
2 dl sokeria
1 1/2 rkl kanelia
1 1/2 rkl kardemummaa
3/4 rkl jauhettua neilikkaa
ripaus pomeranssinkuorta
rouhais vaniljamyllystä
1 dl appelsiinimehua
1/2 rkl soodaa
6 dl vehnäjauhoja

Laita voi ja siirappi kattilaan. Siirappivinkki: voitele desin mitta ensin öljyllä ja kaada siirappi sitten mittaan, siirappi liukuu vaivattomasti mitasta pois. Kiehauta voi-siirappiseos ja lisä kuumaan seokseen sokeri ja mausteen. Sekoita ja keittele sen aikaa, että sokeri liukenee kokonaan. Lisää mehu ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita jauhot ja sooda ja sekoita muutamassa osassa seokseen. Laita kattilaan kansi päälle ja laita jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi tekeytymään.
Käytä leipoessa runsaasti jauhoja, niin taikina ei jää kaulimeen tai pöytään kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *