Tämä resepti on ihan suoraan soppa365.fi-sivulta. Täydellinen kasvispasta, ei mitään lisättävää reseptiin!
Viljelylaatikkoni istuttamat Mojito-mintut villiintyivät niin paljon, että niiden kuluttamiseen tarvitaan muitakin reseptejä, kuin Mojito-drinkki. Tässäpä hyvä ohje ja vaihteeksi joku muu kuin juoma tai jälkkäri.
Lisään blogiini hyviksi todettuja reseptejä myös muualta, jottei tarvitse muistella, mistä ”se joku tosi hyvä resepti” olikaan peräisin.
Ainekset
500 g kesäkurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
2 rkl pieniä kapriksia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
350 g pastaa
1 dl kuorittuja manteleita
150-250 g vuohenjuustoa
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
3 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
1 dl mintunlehtiä
1 dl basilikanlehtiä
2 rkl pieniä kapriksia
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
350 g pastaa
1 dl kuorittuja manteleita
150-250 g vuohenjuustoa
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
Valmistusohje
- Viipaloi kesäkurpitsat. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipuli ja kesäkurpitsat. Kypsennä 3 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä. Lisää yrtit, kaprikset, sitruunamehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Pastan kypsyessä paahda mantelit kuumassa pannussa, muutama minuutti riittää. Rouhi mantelit morttelilla tai isolla veitsellä.
- Valuta pasta ja yhdistä se kulhossa kesäkurpitsaseoksen kanssa. Valuta tarvittaessa joukkoon öljyä. Lisää joukkoon murusteltu vuohenjuusto ja parmesaaniraaste. Viimeistele rouhituilla manteleilla.
Alkuperäinen ohje täällä: http://www.soppa365.fi/resepti/41040/kesaekurpitsapasta/