Uunikuivatut tomaatit

Ne, ketkä ovat näitä tomaatteja maistaneet, kysyvät yleensä aina valmistusohjeen. Uunikuivaus ja marinointi tekevät tomaateista älyttömän herkullisia. Sopivat salaattiin, pastaan tai sellaisenaan tapaksiksi.
Ohje on muistaakseni joskus vuosia sitten ollut Hesarissa. Tarkkoja ainesosamääriä on vaikea antaa, marinadin määrä riippuu tomaattimäärästä jne. Kokeilemalla löytynee omaan suuhun sopiva ainesosasuhde.

Rasiallinen (250 g) miniluumutomaatteja
(sormi)suolaa
mustapippuria

Marinadi:
n. 1 dl hyvää oliiviöljyä
n. 2 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 valkosipulin kynttä viipaleina
tuoreita timjaminoksia

Puolita tomaatit ja aseta uuninkestävään astiaan leikkuupinta ylöspäin. Ripottele tomaattien pinnalle (sormi)suolaa ja mustapippuria myllystä. Kuivaa tomaatteja n. 100 asteisessa uunissa 2-3 tuntia tai sen verran, että tomaatit kuivuvat/rypistyvät hieman, mutta ovat vielä mehukkaita.
Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Laita jäähtyneet tomaatit esim. lasipurkkiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinointua ainakin yön yli. Tomaatit säilyvät jääkaapissa n. 5 päivää. Öljy saattaa kohmeentua, mutta muuttuu juoksevaksi, kun purkki siirretään huoneenlämpöön.

HUOM! Ei kannata edes yrittää kuivata tomaatteja kaasu-uunissa. Minä kerran yritin ja tomaateista tuli salmiakkia, eli paloivat mustiksi. 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *