Avokado-mozzarella-pekonipasta

Hyvään pyritään, mutta priimaa pukkaa tulemaan! Jääkaappikatsauksestani tulikin täydellinen pasta!
Isänpäiväviikonlopun jäljiltä jääkaapissa oli pekonia ja avokadoa sekä muuta nopeasti pilaantuvaa tai huonoksi menevää, joten päätin tehdä näistä jämistä itselleni lounaspastan. Ajattelinkin, että aineksista ei varmaan mitään kovin pahaa saa aikaan, mutta että tulikin näin hyvää!
Tästä määrästä tulee sopiva määrä kahdelle aikuiselle.

1 avokado
1 tuore mozzarellapallo
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulin kynsi
1/2 tuore chili
suolaa ja mustapippuria myllystä
1/2 pkt pekonia
2 rkl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa tai rucolaa tai sekä että
nauhapastaa esim. tagliatellea

Kuutio avokado ja revi mozzarellasta suupaloja, laita kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli ja chili ja kaada 3/4 kastikkeesta avokadon ja mozzarellan joukkoon ikään kuin marinadiksi.
Paahda pinjansiemenet pannulla ja paista pekoni laittamalla se kylmälle pannulle ja kuumentamalla se rapeaksi. Älä polta pekonia.
Keitä pasta ja valuta siivilässä. Laita sopiva määrä pastaa lautaselle, lusikoi loppu kastike pastan päälle. Lisää mozzarellat ja avokadot kastikkeineen sekä rapsakat pekonit ja pinjansiemenet keoksi annoksen päälle. Pinnalle vielä kasa tuoreita yrttejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *