Kanaa, ratatouille ja tsatsikia

Tässä täyttävä ruoka ilman pastaa, riisiä tms. hiilarilisuketta!
Broilerin rintafileiden paistamisessa testasin sellaista, että puolitin ohuet fileet vielä pitkittäissuunnassa puoliksi, paistoin ne nipin napin kypsiksi ja laitoin folionyyttiin tekeytymään. Tuli tosi meheviä!

Ratatouille
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
(1 tl sette gustia)
hyvää oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa (Muttia)
tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria

Kuutio munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli.
Paista munakoisokuutioita öljyssä pannulla sen verran, että saavat väriä ja pehmenevät. Lisää kesäkurpitsat ja tee niille sama juttu, mutta jätä purutuntumaa. Siirrä nämä sivuun ja paista pannulla samaan tyyliin vielä paprikat. Siirrä nekin sivuun.
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä (lisää sette gusti) ja lisää tomaattimurska. Anna poreilla 10 min ja lisää muut kasvikset pataan. Anna poreilla hiljaa n. 20 min. Mausta tuoreella timjamilla sekä suolalla ja pippurilla.

Tsatsiki
1/2 tuore kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia tms.
1 pieni valkosipulin kynsi
liraus sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
suolaa

Raasta kurkku ja laita siivilään. Ripottele kurkkuraasteen päälle suolaa ja anna valua siivilässä puolisen tuntia.
Sekoita puristettu valkosipulin kynsi ja muut mausteet jogurttiin, lisää kurkkuraaste. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Kanat
1 pkt (350 g ?) Broilerin ohuita rintafileitä (tai ruokailijoiden mukaan sopiva määrä)
suolaa
mustapippuria
Santa Marian Chicken & Steak -mausteseosta

Siisti fileet tarvittaessa ja puolita ne halutessa. Paista broiskuihin kaunis pinta ja loppukypsennä tarvittaessa vaikka uunissa. Mausta fileet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *