Kana-nuudeliwokki

Värikästä ja herkullista arkiruokaa. Jos valmistaa isomman satsin (esim. syötäväksi myös seuraavalle päivälle), niin parsakaalimäärä kannattaa mitoittaa vain sen mukaan, mitä syödään heti. Parsakaalit eivät maistu (eivät kyllä näytäkään) hyvältä seuraavana päivänä, joten niitä voi vaikka keittää pienen määrän lisäksi seuraavalle syömiskerralle.
Ja parsakaalihan on aivan älyttömän herkullista (kasvislisukkeena ylipäätään), kun siihen jättää purutuntumaa. Ja lisää suolaa ja voita. Tarkkana keittoajan kanssa siis!

Nuudeleita (meillä tykätään eniten Spice Upin ”kiharaisista” nuudeleista, joissa keittoaika n. 2 min)
n. 500 g broilerin rintafileitä
1 pieni purjosipuli tai puolet isosta
1 valkosipulin kynsi
2-3 porkkanaa
1 punainen paprika
parsakaalia
1-2 rkl soijaa
2-3 dl vettä
1 rkl kanafondia
2 dl ruokakermaa
(1/2 dl vettä/mehua + 2 tl maizenaa, jos soosi kaipaa suurustamista)
currya, kurkumaa, Santa Marian Chicken and Steak -mausteseosta ja Chili Explosionia
suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun: makeaa chilikastiketta, sinimailaisen ituja

Paloittele broiskut sopiviksi suupaloiksi. Suikaloi kaikki kasvikset, käytä purjosta vain vaalea ja vaaleanvihreä osa. Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi. Ruskista kanapalat. Älä ylikypsennä niitä, vaan ota vain kaunis väri ja lisää ruskistuksen loppuvaiheessa pannulle kasviksia freesaantumaan, kanat kypsyvät siinä samassa lisää. Ja lisää kasvikset sopivassa kypsymisjärjestyksessä: valkosipuli, porkkana, purjo, paprika). Kun kasvikset ovat vähän antautuneet, lisää soija, vesi ja kanafondi. Anna poreilla ja kasvisten (erityisesti porkkanan) kypsyä. Lisää kerma ja mausteet. Laita nuudelit kiehumaan ja lisää soosiin parsakaalit vasta tässä vaiheessa, jotteivät kypsy mössöksi. Lisää annoksen päälle ituja ja makea chilikastike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *