Kevyt salaatti täynnä kesäisiä makuja!
Tähän salaattiin voisi käyttää myös edellisenä päivänä keitettyjä uusia perunoita, joita on jäänyt yli, mutta kokonaisuus maistuu toki parhaimmalta vasta keitetyistä potuista. Ohje Maku-lehdestä.
4 aikuiselle
1 kg uusia perunoita (pieniä) keitettynä
200 g vihreitä papuja
100 g herneitä
300 g lämminsavulohta
8 retiisiä
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Sinappikastike
1/2 dl Dijon-sinappia
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl rypsiöljyä
Tee ensin kastike huoneenlämpöisistä aineksista. Sekoita kulhossa sinappi sitrunnamehu ja mausteet. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Halkaiset keitetyt perunat ja sekoita joukkoon kastike. Anna maustua. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Paloittele kala. Viipaloin huuhdotut retiisit. Kokoa salaatti vadille.