Sette gusti -maustetahna

Tämä ”seitsemän maun” kasviksista tehty mausteseos/tahna on mahtava lisä erityisesti tomaattipohjaisiin ruokiin. Käytämme tätä esim. pizzaan tulevassa tomaattikastikkeessa, bolognese-soosissa, cannellonien jauhelihatäytteessä, makaronilaatikossa…

Sette gusti on hyvin suolaista, joten sitä lisätään ruokaan kuten fondia: vain muutama tee- tai ruokalusikallinen. Seosta ei kypsennetä, vaan ainekset soseutetaan raakana ja purkitetaan.
Olemme saanet ohjeen ystävältämme Hennalta, joka on taas puolestaan saanut sen italialaisilta ystäviltään.

Ainekset:

1 kg porkkanoita
1 kg sipulia
1 kg tomaatteja (italialaisia tölkkitomaatteja, niissä on usein enemmän makua)
800 g sellerin varsia
200 g basilikaa
200 g rosmariinia
200 g persiljaa
(Valkosipulia)
1 kg karkeaa merisuolaa

Puhdista, kuori ja pilko kasvikset ja yrtit. Laita kaikki isoon kattilaan tai muuhun astiaan ja soseuta raakana sauvasekoittimella. Lisää suola ja anna olla yön yli kattilassa. Seuraavana päivänä valuta pois ylimääräinen neste ja purkita. Säilyy hyvin viileässä.

Sette gusti lusikassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *