Kinkkupiirakka

Suolainen piirakka toimii hyvin esim. lounaana raikkaan salaatin kanssa. Tällä kertaa piirakkaan tyhjennettiin erilaisia jämiä ja purkinpohjia jääkaapista ja hyvää tuli! Käytin valmista pakastetaikinaa leivonnan nopeuttamiseksi.

Pohja:
1 pkt valmista piirakkataikinaa

Täyte:
100 g kinkkusuikaleita (tässä piirakassa ohuen ohuita keittokinkun viipaleita suikaleina, jos täytteenä vain kinkkua, sitä kannattaa olla tuplamäärä)
1/2 punasipuli
1/2 punainen paprika kuutioina
pieni määrä fetajuustoa murusteltuna
muutama aurinkokuivattu tomaatti viipaloituna
1 pss (150 g) juustoraastetta
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Kauli taikinaa hieman isommaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyteainekset pohjalle ja kaada päälle kulhossa sekoitetut muna ja kerma. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa myös suolalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 20-30 min.
Piirakka maistuu parhaimmalta jäähtyneenä (tai kylmänä, jos Timiltä kysytään), joten anna piirakan tekeytyä jonkun aikaa ennen syömistä.

Kuvassa piirakka siis ennen muna-kermaseosta ja vain osalla juustoraastetta, oli niin kauniin värikäs tässä vaiheessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *