Maustetut broilerinuijat

Tim valmisti testierän broilerinuijia iltapalaksi ja näiden marinadi oli niin herkullinen, että minäkin kranttu söin nuijat nahkoineen (yleensä siis perkaan nahat heti alkuunsa tällaisista). Broilerinuijat marinoidaan ensin, jonka jälkeen ne kypsennetään uunissa. Loppusilaus otettiin kaasugrillissä, jolloin pintaan saatiin nätti väri ja herkullinen maku.
Marinadin ainesten määrät ovat ”vähän sinnepäin”, mutta ehkä tästä saa käsityksen mittasuhteista.

1 kg maustamattomia broilerinuijia
1/2 dl öljyä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tuore mieto chili
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
loraus tummaa siirappia
1 tl Santa Maria Wasabe & Sesame -maustetta

Sekoita marinadin ainekset ja anna nuijien marinoitua vähintään tunnin ajan. Säästä marinadi ja laita nuijat uuninpellille ja kypsennä 225 asteessa 35 min välillä käännellen, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Grillaa nuijiin kaunis pinta grillissä täydellä teholla n. 3 min per puoli. Laita valmiit nuijat takaisin marinadiin saamaan lisämakua. Tarjoile esim. cole slawn tai muun hieman miedomman lisukkeen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *